Jak zrobić dip serowy do nachos

Poradnik dodany przez: xandra
13189 0

Nachos są bardzo smaczne z różnymi dipami. Możesz je również wykonać samodzielnie. Sos serowy do nachos zajmie Ci kilka chwil i może być świetnym dopełnieniem smaku. Dip do chipsów należy rozpocząć od rozpuszczenia w rondelku łyżki masła. Następnie dodaje się 1/2 drobno posiekanej cebuli. Sos do nachos należy uzupełnić jeszcze o 1 łyżkę mąki. Kolejnym etapem tworzenia dipu serowego jest wlanie 350 ml mleka zagęszczonego. Następnie całość należy ubić przy pomocy trzepaczki. Potem, po zdjęciu z gazu, sos do chipsów uzupełnia się o kolejny składnik, jakim jest ser mimolette. Wrzucamy do rondelka 225 g startego sera mimmolette. Wszystko znów należy dobrze ubić przy pomocy trzepaczki. Następnie dodajemy jedno posiekane jalapeno, łyżkę posiekanej kolendry, a także szczyptę wędzonej papryki w proszku. Wszystko jeszcze raz mieszamy i powstaje nam gotowy dip serowy. Takie sosy warto przygotowywać na spotkania z przyjaciółmi, świetnie nadadzą się na wspólny filmowy seans. Smak będzie ostry i wyrazisty, co doskonale pasuje do nachos. Zrobienie takiego sosu zajmie Ci dosłownie chwilę, możesz więc zrobić go nawet przy gościach. Na pewno będą zaskoczeni, jakie to proste i szybkie. W takim dipie możesz maczać także paluszki czy krakersy, choć najlepiej pasuje do nachos. Wiele przepisów na różne inne dipy do nachos znajdziesz w filmach poradnikowych. Taki sos nie należy do lekkich przekąsek, jednak od czasu do czasu warto wykorzystać go w swojej kuchni. Takie Sosy nie tylko doskonale smakują ale również wspaniale się prezentują. Po zrobieniu sosu przelej go do większej miseczki, wokół której rozsypiesz nachos.

Blog z tym przepisem: http://www.magazynkuchenny.com/dip-serowy-do-nachos

Do poradnika Jak zrobić dip serowy do nachos przypisano następujące tagi:

sosy dip serowy sos do chipsów dip do chipsów sos serowy do nachos sos do nachos

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić dip serowy do nachos skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...