Jak zrobić długo pieczony boczek z karmelizowanymi jabłkami

Poradnik dodany przez: kulinarnatv
6885 0

Nie ma to jak dobry przepis na pieczeń. Jeżeli lubisz mięso i lubisz je dobrze przygotowane to pieczeń zawsze jest dobrym pomysłem i dobrym trafieniem na obiad. Ale jak pewnie każdy wie, pieczenie jakiegokolwiek mięsa nie jest takie proste. W końcu mięso może się przypalić albo okazać się na końcu zbyt suche. Na szczęście wiele przepisów na pieczeń to bardzo dopracowane instrukcje, które pozwolą krok po kroku dojść do udanej pieczeni, czyli do udanego i wyśmienitego dania.

A w tym przepisie kulinarnym będzie pieczony boczek. Ale nie taki zwykły boczek pieczony tylko boczek z karmelizowanymi jabłkami, które nadadzą naszemu mięsu wyjątkowy smak i aromat.

Dzięki długiemu pieczeniu i kilku trikom kulinarnym, nasz przepis na boczek będzie się rozpływał w ustach i będzie miał chrupiącą skórkę. Lepiej zrobionego boczku pewnie nie jedliście i dlatego gorąco zachęcam do tego przepisu. Fantastyczny przepis na pieczeń, który podbije serca i żołądki każdego kto potrafi docenić smak dobrze zrobionego mięsa

Składniki:

  • boczek z kością - 1 kg
  • jabłka - 2 szt
  • oliwa z oliwek
  • masło
  • cukier
  • gruba sól
  • pieprz

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić długo pieczony boczek z karmelizowanymi jabłkami przypisano następujące tagi:

wieprzowina pieczenie boczku przepis na boczek boczek pieczony pieczony boczek przepis na pieczeń boczek przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić długo pieczony boczek z karmelizowanymi jabłkami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...