Jak zrobić domową kiszoną kapustę

Poradnik dodany przez: SkutecznieTv
61191 4.67

Jędrna, chrupiąca, idealna do surówek, zup lub po prostu jako przekąska... Kiszona kapusta jest bardzo zdrowa, surowa ma mnóstwo witaminy C i minerałów. Zatem suróweczka z takiej kapusty, szczególnie jesienią lub zimą, gdy przeziębienia i grypy są na porządku dziennym, jest bardzo wskazana:) A taka domowa kapusta jest naprawdę prosta w zrobieniu i nie trzeba od razu kisić szalonych ilości. Zresztą zobacz i przekonaj się - zapraszam do obejrzenia!

Składniki:

  • * 1 główka kapusty
  • * 1 marchew
  • (opcjonalnie: jeśli chcę kisić z marchewką)
  • * sól do przetworów domowych (nie jodowana - w proporcji: na 10 kg kapusty 20 dag soli = na 1 kg kapusty 2 dag soli)
  • * czysty duży słoik

Do poradnika Jak zrobić domową kiszoną kapustę przypisano następujące tagi:

warzywa owoce kapusta surówka surówke kiszona kiszonej kapusty kapustę

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić domową kiszoną kapustę skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...