Jak zrobić domowe bułki

Poradnik dodany przez: bezchemii 27 Apr, 2012 - Pieczywo
94592 4.83

W amatorskim tutorialu przedstawiłem jak w prosty sposób upiec zdrowe i smaczne bułki. Zachowują one świeżość przez około 3 dni, przy czym te ze sklepu stoją 2 tygodnie i dalej są miękkie. Są idealne na śniadanie, do zupy czy jako przekąska.

Składniki:

  • 50 g mąki żytniej
  • 150 g mąki pszennej pełnoziarnistej
  • 200 g mąki pszennej typu 650
  • 1 łyżka soli
  • 300 g wody
  • Otręby (opcjonalnie)
  • 15 g drożdży
  • * Film jest własnością witryny www.bezchemii.info

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić domowe bułki przypisano następujące tagi:

domowe upiec bułka bułki pieczywo w domu pieczenie bułek domowe bułki przepis na bułki ciasto na bułki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić domowe bułki skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...