Masło orzechowe takie naturalne i prawdziwe. Masło orzechowe, które jest praktycznie z samych orzeszków ziemnych to przepis warty wykonania. W sklepach trudno jest trafić taki naturalny w 100% produkt z tak dużą zawartością prawdziwych orzeszków ziemnych. Przepis natomiast można wykonać samodzielnie i to w prosty sposób. Trzeba mieć tylko dobry mikser, który nie boi się twardych orzechów :) Bo prawdziwe masło orzechowe wymaga prawdziwego i dobrego miksera.
Domowe masło orzechowe smakuje wybornie, szczególnie kiedy przed miksowaniem lekko podpieczemy nasze orzeszki ziemne. Przepis także sprawdzi się z większa ilością soli, jeśli ktoś oczywiście lubi bardziej słoną pastę z orzechów. No i przy tym pomyśle najwięcej czasu zajmuje nam obieranie orzeszków ziemnych. Przepis jednak nie wymaga aby to były koniecznie orzeszki świeżo obrane, bo przecież można kupić już gotowe, obrane orzeszki. Wychodzi drożej ale odpada wam czas na obieranie. Wasz wybór moi drodzy. Obierać, czy nie obierać - oto jest pytanie :)