Jak zrobić domowy makaron tarty w trzech smakach

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 05.03.2014 / 08:00
  • Odsłony: 8 315
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Domarkon88

W tym poradniku przepis na makaron tarty w trzech wersjach a dokładniej makaron domowy w wersji prowansalskiej, makaron domowy w wersji paprykowej i domowy makaron do rosołu czyli w wersji klasycznej (no oczywiście nie tylko do rosołu ale to pierwsze co na myśl mi przyszło)

Jak zrobić domowy makaron? Odpowiedź w tym poradniku. Jak widać przepis na domowy makaron jajeczny jest prosty, tylko zajmuje jego wykonanie trochę czasu. Domowy makaron tarty to ciekawa propozycja z której będzie zadowolony każdy, kto lubi dania z makaronem. 

Ale za pomocą tego przepisu możecie też zrobić inny makaron a raczej inny kształt makaronu. Przykładowo zamiast trzeć makaron na tarce aby otrzymać tarty makaron to można go rozwałkować i pociąć pa paski. Grubsze, chudsze, to już zależy od was. Po prostu mamy tutaj uniwersalny przepis na ciasto. Makaron domowy możecie też zrobić więcej jajeczny jeśli lubicie. To już trzeba sobie trochę popróbować i posprawdzać jaki makaron domowy będzie wam smakował najbardziej. 

  • SKŁADNIKI

  • Mąka pszenna
  • 1 jajko
  • Olej
  • Ciepła woda przegotowana
  • Sól
  • Tarka
  • Przyprawy

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić domowy makaron tarty w trzech smakach skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków