Jak zrobić dorsza w folii

Poradnik dodany przez: niqusia88
20181 0

Paczka zdrowia to określenie które chyba najbardziej trafnie będzie pasować do tego dania ... i do sposobu jego podania. Pieczenie ryb w sposób pokazany na filmie pozwala zachować pełny smak ryby i jej wszystkie wartości odżywcze. Przepisy na dorsza co prawda są różne i warto spróbować ich wszystkich (tym bardziej, że ryba to zdrowy pomysł na coś do zjedzenia).

Dorsz smażony na patelni może zachować niezbędne wartości odżywcze jeśli tylko posłużymy się folią aluminiową. Ten przepis na dorsza smażonego to taka wersja dla przeziębionych. A dlaczego? Szybkie wyjaśnienie poniżej:

- Cebula wzmacnia odporność
- Czosnek jest bakteriobójczy
- Imbir to dawka energii
- Chilli - wypala zarazki ;-) 

Dlatego zobacz jak zrobić dorsza w bardzo zdrowy sposób. Jest on można powiedzieć zrobiony tak jak na parze, ale ma zdecydowanie lepszy smak. W końcu smażenie na patelni lepsze niż "parownik". Dorsz smażony w ten sposób niech będzie waszym kolejnym piątkowym pomysłem na obiad z rybką w roli głównej.

Składniki:

  • Filet z dorsza
  • 1 chili
  • 2 małe cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cm imbiru
  • Cytryna
  • Sos sojowy
  • Oliwa z oliwek
  • Sól i pieprz

Do poradnika Jak zrobić dorsza w folii przypisano następujące tagi:

ryby pieczenie ryb dorsz przepisy jak zrobić dorsza przepisy na dorsza dorsz przepis dorsz smażony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić dorsza w folii skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...