Paczka zdrowia to określenie które chyba najbardziej trafnie będzie pasować do tego dania ... i do sposobu jego podania. Pieczenie ryb w sposób pokazany na filmie pozwala zachować pełny smak ryby i jej wszystkie wartości odżywcze. Przepisy na dorsza co prawda są różne i warto spróbować ich wszystkich (tym bardziej, że ryba to zdrowy pomysł na coś do zjedzenia).
Dorsz smażony na patelni może zachować niezbędne wartości odżywcze jeśli tylko posłużymy się folią aluminiową. Ten przepis na dorsza smażonego to taka wersja dla przeziębionych. A dlaczego? Szybkie wyjaśnienie poniżej:
- Cebula wzmacnia odporność
- Czosnek jest bakteriobójczy
- Imbir to dawka energii
- Chilli - wypala zarazki ;-)
Dlatego zobacz jak zrobić dorsza w bardzo zdrowy sposób. Jest on można powiedzieć zrobiony tak jak na parze, ale ma zdecydowanie lepszy smak. W końcu smażenie na patelni lepsze niż "parownik". Dorsz smażony w ten sposób niech będzie waszym kolejnym piątkowym pomysłem na obiad z rybką w roli głównej.