Jak zrobić duszoną kalarepę

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Warzywa i owoce
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 04.11.2013 / 08:00
  • Odsłony: 19 598
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

okleaya

Mylisz się jeżeli myślisz, że z kalarepy nie da się przygotować czegoś dobrego, czegoś co nie będzie tylko surową kalarepą, gdzie zjesz dwa kawałki i koniec. Zobacz jak wygląda duszona kalarepa i przekonaj się, że to warzywo o którym nikt nie myśli "na poważnie" może także zagościć w Twoim menu. Tym bardziej, że kalarepa tania jest. Przepisy na kalarepę to naprawdę wąski temat. Zdecydowana większość ludzi którzy lubią kalarepę jedzą ją na surowo i jest to okazjonalna sytuacja. To na pewno się zmieni kiedy przygotujesz kalarepę uduszoną na maśle z dodatkiem świeżego koperku. To już nie jest wtedy jakieś tam niszowe warzywo ale już dobry dodatek do obiadu, który może konkurować z klasyczną marchewką gotowaną. Dodatkowo duszona kalarepa też świetnie będzie smakować z pieczywem, co czyni z niej danie na kolację. 

A smak takiej duszonej kalarepy to całkiem coś nowego, coś czego nikt z was nigdy nie próbował. No i to chyba jest najlepsza zachęta do spróbowania tego nowego przepisu na kalarepę

  • SKŁADNIKI

  • 2 średnie kalarepy
  • świeży koperek
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka śmietany
  • sól
  • sok z ok. 1/4 cytryny

Kategoria: Warzywa i owoce

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić duszoną kalarepę skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków