Jak zrobić dżem jeżynowy - konfrontacja przepisów

Poradnik dodany przez: ZdrowoGotuje
22496 0

W celu wybrania najlepszego przepisu na dżem jeżynowy testujemy kilka przepisów. Cel osiągnęliśmy, przy okazji obalając kilka mitów. Przetwory z owoców niestety są coraz bardziej zapominaną umiejętnością i coraz mniej osób je robi. A naprawdę szkoda, bo smak prawdziwego dżemu jest wyjątkowy. Jeżyny to wspaniałe owoce i warto je przechować na zimę. Dżem z jeżyn to jeden ze sposobów na zachowanie smaku jeżyn przez dłuższy okres. Ale jak ten dżem zrobić? Jaki będzie najlepszy przepis na dżem z jeżyn? Poradnik pokazuje proste przepisy i wskazuje ten, który jest najlepszy. Oczywiście wybór należy do was.

Niestety jedyną wada tego dżemu jest cukier. Nie należy on do najzdrowszych rzeczy na świecie ale bez niego nie będziemy w stanie zrobić naszego dżemu z jeżyn. Dlatego warto go dawać jak najmniej.

Zapraszamy do poradnika i do robienia własnych przetworów na zimę nie tylko z jeżyn. Więcej poradników już niedługo i jeżeli lubisz zdrową i naturalną żywność i zdrowe gotowanie to oglądaj i śledź nasz profil

Składniki:

  • Świeże jeżyny - 2kg
  • Cukier - 500 - 550g

Do poradnika Jak zrobić dżem jeżynowy - konfrontacja przepisów przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce jeżyny przetwory na zimę przepis na dżem dżem przepisy przetwory z owoców dżem jeżynowy dżem z jeżyn

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić dżem jeżynowy - konfrontacja przepisów skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...