Jak zrobić dżem z czerwonej porzeczki

Poradnik dodany przez: PanterkaV 28 Aug, 2013 - Warzywa i owoce
10006 0

Dżem z czerwonej porzeczki to słodko kwaśny dodatek do ciast i deserów i oczywiście kanapek. Ten dżem ma bardzo wyrazisty smak, którego nie da się pomylić z żadnym innym a przy tym jest bogaty w witaminę C, która bardzo się przydaje w zimowych okresach. Czerwona porzeczka bardzo łatwo daje się przerobić na dżemik, stąd też ten przepis na dżem jest błyskawicznym przepisem i zarazem jednym z najłatwiejszych jaki można znaleźć w sieci. No i taki dżem z czerwonej porzeczki nie wymaga żadnej pasteryzacji. 

Na pewno każdy z was kupił albo nadal kupuje dżemy w sklepach. Nie ma w tym nic złego (no oprócz ogromnej zawartości cukru - nieraz jest to aż 40-50 g na ... 100 gram) ale kiedy spróbujecie dżemiku z własnego wyrobu to od razu zechcecie zrobić więcej przetworów na zimę. Póki można kupić takie owoce jak czerwona porzeczka to trzeba korzystać. A któregoś chłodnego poranka w zimie, kiedy na śniadanie zrobicie sobie kanapeczki z takim dżemem od razu przypomni wam się lato. Aż miło będzie posiedzieć przy śniadaniu

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić dżem z czerwonej porzeczki przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce przetwory na zimę przepis na dżem przepisy na przetwory jak zrobić dżem dżem z czerwonej porzeczki czerwona porzeczka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić dżem z czerwonej porzeczki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...