Jak zrobić dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami

Poradnik dodany przez: Brona80
9158 0

Dzisiaj przysmak dla miłośników pierogów i klusek. Jest to pomysł na obiad, który pochodzi z kuchni warmińsko - mazurskiej.

Hreczki, to inaczej kasza gryczana, natomiast skrzeczki, to skwarki.

Dla niewtajemniczonych może to być po prostu troszkę inny przepis na pierogi z mięsem, bądź pierogi z kaszą. Sami przyznacie, że pierogi z boczkiem, brzmią dziwnie :).

Do przygotowania naszego pomysłu na obiad, będziemy potrzebowali następujących składników:
- boczek wędzony 50 dag,
- kasza gryczana,
- 1 cebula,
- 2 jajka,
- Mąka pszenna 50 dag,
- Letniej wody,
- sól i pieprz dla smaku.

Zachęcam Was gorąco do poznawania smaków polskiej kuchni. Polecam także do zaczęcia tej kulinarnej podróży od pierogów i klusek, których jest u nas mnóstwo odmian, w zależności od regionu, pierogi z boczkiem, pierogi ze skwarkami, pierogi z kaszą, to tylko z nielicznych odmian jakie na swojej drodze możemy spotkać. Ich nazewnictwo różni się w zależności od regionu w jakim się znajdziemy.

Zasubskrybuj mój kanał i daj łapkę w górę jak się podobają moje przepisy :)

Polub mój facebookowy fanpage - Fanpage: https://www.facebook.com/bigfatdaddypl

Do poradnika Jak zrobić dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami przypisano następujące tagi:

pierogi i kluski pomysł na obiad pierogi z kaszą pierogi z boczkiem pierogi ze skwarkami przepis na pierogi z mięsem

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić dzyndzałki z hreczką i skrzeczkami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...