Jak zrobić Fajita - kurczak po meksykańsku

Poradnik dodany przez: smakiswiata
70125 4.5

Fajita to potrawa kuchni meksykańskiej, w skład której wchodzi grillowane lub smażone mięso kurczaka, podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli. Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego, jednak w chwili obecnej popularne są również wersje z mięsem kurczaka, wieprzowiną lub krewetkami.

Składniki:

  • 4 placki wrap Hoola
  • Przyprawa Fajita Hoola
  • Pierś z kurczaka
  • 2 papryki (czerwona i żółta)
  • 1 duża cebula
  • 1 szklanka piwa
  • Olej Carotino do smażenia

Do poradnika Jak zrobić Fajita - kurczak po meksykańsku przypisano następujące tagi:

kuchnia kurczaka meksykańska piersi kurczak drób tortilla meksykańsku fajita wrap

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Fajita - kurczak po meksykańsku skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...