Jak zrobić fasolkę po bretońsku

Poradnik dodany przez: okleaya
51996 0

Fasolka po bretońsku jest fantastycznym i sycącym daniem na obiad lub kolację. Zazwyczaj robiąc fasolkę po bretońsku robimy jej cały wielki gar aby starczyło na później. Można spokojnie ją zamrozić. To danie wymaga czasu na przygotowanie ale jak sami wicie, fasolka po bretońsku jest popularna, prawie każdy ja zna i czas abyś i ty nauczył się ja wykonywać. Sprawdź ten przepis i smacznego

Składniki:

  • 0.5 kg fasolki Jaś karłowaty
  • 25 dag kiełbasy
  • 15 dag boczku wędzonego
  • 2 cebule
  • 800 ml przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 2 łyżeczki majeranku
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • liść laurowy
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić fasolkę po bretońsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...