Jak zrobić fasolkę szparagową po bretońsku

Poradnik dodany przez: ugotowana 16 Sep, 2018 - Warzywa i owoce
1253 0

Fasolka po bretońsku jest to takie danie, które w Polsce jest dość znane, a także i cenione. Jednak, aby faktycznie było ono smaczne należy wiedzieć w jaki sposób należy przyrządzić takie warzywa i owoce. Jeśli chodzi o takie dania to można spotkać się z różnymi przepisami na fasolka przepisy. Przygotowując takie danie, jakim jest fasolka po bretońsku należy wlać i rozgrzać olej do patelni, aby następnie można było dodać około trzystu gram surowego, posiekanego w kostkę boczku, a także około czterystu gram wędliny. Wszystko to oczywiście musi smażyć się przez jakiś czas na oleju, gdzie od czasu do czasu warto to wymieszać. Następnie dodaje się dwie pokrojone wcześniej cebule, a także i dwa ząbki czosnku. W innym naczyniu, należy natomiast zagotować wodę. W garnku, do którego wcześniej dodaje się szczyptę soli, po czym dodaje się około siedemset gramów takiego warzywa jak fasolka szparagowa. Kiedy się ona ugotuje należy dodać do niej mięso i warzywa, które wcześniej były przygotowywane na patelni. Kolejnym etapem jest dodanie przecieru pomidorowego, majeranku, ostrej papryki, pieprzu i soli. W ten sposób przygotowuje się taki szybki obiad i jednocześnie smaczny obiad. Zanim zdecyduje się na przyrządzenie konkretnego dania warto wcześniej znaleźć ciekawy pomysł na obiad który później można przyrządzić. Warto zaznaczyć, iż tego typu dania są stosunkowo proste, smaczne i zdrowe, ponieważ dostarczają organizmowi zarówno białko, jak i witaminy. Mając do dyspozycji fasolkę szparagową warto pokusić się o przygotowanie takiego właśnie obiadu zarówno dla siebie, jak i domowników, czy bliskich.

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCiWXI8XDS4lEBwqWi-enu0A?sub_confirmation=1

Przepis tekstowy: https://przepisyjoli.com/2018/07/fasolka-szparagowa-bretonsku-szybki-przepis-obiad/

Składniki:

  • 700 g żółtej fasolki szparagowej
  • 400 g wędliny
  • 300 g wędzonego surowego boczku
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 500 g przecieru pomidorowego
  • sól i pieprz
  • majeranek
  • papryka słodka
  • papryka ostra
  • wędzona słodka papryka
  • olej do smażenia

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić fasolkę szparagową po bretońsku przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce fasolka po bretońsku pomysł na obiad szybki obiad fasolka szparagowa fasolka przepisy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić fasolkę szparagową po bretońsku skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...