Jak zrobić faszerowane pomidory z serkiem i pieczarkami

Poradnik dodany przez: PsiSwiat
21082 3.5

Faszerowane pomidory z serkiem wiejskim i pieczarkami jako odpowiedź na pytanie co na obiad i co na kolację. Pomidorki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 20 minut. Farsz wystarcza na ok. 15 pomidorków (w zależości od wielkości). Nie róbmy wszystkich pomidorow w pierwszym dniu. Niewykorzystany farsz chowamy do lodówki, a na drugi dzień jedynie faszerujemy pomidorki i wrzucamy do piekarnika :)

Składniki:

  • * ok. 12-15 pomidorków
  • * 0.5 kg pieczarek
  • * opakowanie serka wiejskiego 500 g
  • * opakowanie serka Almette z bazylią (może być też z ziołami)
  • * przyprawy (kurkuma; pieprz cayenne; bazylia)
  • * jajko z oznaczeniem PL0 lub PL1

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić faszerowane pomidory z serkiem i pieczarkami przypisano następujące tagi:

farsz pomidor pomidory pieczone faszerowane nadziewane farszem pomidorów pomidorki warzywa i owoce

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić faszerowane pomidory z serkiem i pieczarkami skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...