Kurczak po polsku, czyli przepis na kurczaka pieczonego w całości i faszerowanego. Takie dania kojarzą mi się z niedzielnymi rodzinnymi obiadami, gdzie kurczak w całości zawsze był nieco podniosłym daniem. Teraz może trochę mniej ekskluzywnie jest traktowany kurczak, jednak nada smakuje on świetnie, kiedy wiemy jak go przygotować. jak wiadomo pieczenie mięsa w piekarniku trochę wysusza nam drób. Są na to sposoby a przepis na kurczaka faszerowanego to własnie pokazuje. Przy pieczeniu kurczaka trzeba pamiętać o kilku rzeczach aby w efekcie otrzymać wyjątkowe danie.
Kurczak po polsku to przede wszystkim specjalny farsz dzięki któremu nasze danie stanie się wyjątkowe. Uwierzcie, że faszerowany kurczak to coś innego niż mięso drobiowe bez żadnych dodatków. A na pewno tego przepisu na kurczaka nie ma co porównywać z kurczakami pieczonymi "w budkach". Tym bardziej, że sami kupujecie kurczaka i wiecie jakiego kupić aby był świeży. Zapraszam do tego przepisu jak i do innych poradników kulinarnych.