Jak zrobić francuskie świderki

Poradnik dodany przez: chochela 11 Sep, 2014 - Dania specjalne
27641 5

Często zastanawiamy się w kuchni co by tutaj zrobić prostego ale jednocześnie wyjątkowego. Czy w ogóle są takie przepisy do których nie potrzebujemy wielu składników a które potrafią zaskoczyć? Tak, świat kuchni i kulinarnych przepisów zawiera tego typu pomysły. Trzeba tylko dobrze poszukać. Dziś własnie jeden z takich interesujących i prostych ale też bardzo wyjątkowych przepisów. Przed wami francuskie świderki, które wymagają tylko trzech składników. To przekąska z ciasta francuskiego dobra do śniadania, do kolacji i oczywiście świetna jako przekąska na imprezę do zimnego piwa. 

Ciasto francuskie na słono z plastrami boczku same w sobie już mogą stanowić osobne danie. ale dodajcie do tego jakieś sosy (najlepiej takie dipy jak do chipsów) plus zestaw pokrojonych warzyw i zwykła przekąska na imprezę zamienia się w coś z wyższej półki. 

Francuskie świderki mogą też być udanym pomysłem na przystawkę. Łatwo i szybko je można zrobić i dodatkowo świetnie smakują. Idealna zakąska w smaku i przygotowaniu.

Składniki:

  • Ciasto francuskie
  • Boczek w plastrach
  • Jajko

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić francuskie świderki skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...