Jak zrobić galettes bretonnes - sposób na naleśniki

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Naleśniki i omlety
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 29.12.2018 / 14:00
  • Odsłony: 263
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Zenderos

Do poradnika jak zrobić galettes bretonnes - sposób na naleśniki przypisano następujące tagi:

Jeżeli szukamy ciekawego i oryginalnego pomysłu na udany poranek, to ten filmik idealnie spełni to zadanie. To świetny pomysł na śniadanie, który wykorzystuje niezbyt skomplikowany i szybki przepis. Możemy dzięki niemu w kilka minut przygotować smaczne dania i cieszyć się pożywnym posiłkiem przy ulubionej kawie czy herbacie. Jeżeli lubimy naleśniki i omlety, to z pewnością będziemy chcieli wypróbować tą ciekawą propozycję.
Jest to też propozycja, dzięki której znajdziemy oryginalny pomysł na obiad. W dodatku możemy dodać tyle ulubionych składników, ile tylko chcemy. W zależności od naszych upodobań kulinarnych, może to być: szybka, ser, warzywa. Ten prosty przepis idealnie sprawdza się w przypadku osób doświadczonych, jak i tych, które potrzebują jedynie inspiracji do zrobienia smacznego i prostego obiadu. Możemy dzięki niemu zamienić zwykłe naleśniki w kreatywne danie rodem z Francji. Potrzebujemy jedynie tego, co znajduje się w naszych lodówkach. W kilka minut zyskamy solidną podstawę, a jedynym obowiązkowym elementem są: ciasto i jajka. Sprawia to, że to świetna propozycja na śniadanie dla studenta albo doskonały pomysł na obiad dla dwojga.
Inspirujące przepisy takie jak ten, pozwalają naśladować wszystkie kroki, przez co od początku do końca mamy przedstawioną jasną drogę do celu. Ten prosty przepis z pewnością zapewni nam wiele niezapomnianych poranków, a świeże przyprawy i zioła wzmocnią nasz organizm. Warto samodzielnie przygotować takie naleśniki i omlety, ponieważ smakują one wyśmienicie i niewiele potrzeba, żeby je zrobić – przepis i produkty dostępne w naszych lodówkach.

  • SKŁADNIKI

  • 250 g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • 500 ml wody
  • 1 łyżeczka soli
  • 2 łyżki oleju
  • Dodatkowo:
  • Po 1 jajku na naleśnik
  • Szynka pokrojona w paski
  • Dojrzewający żółty ser (starty na tarce o grubych oczkach)
  • Drobno posiekany szczypiorek
  • Sól Pieprz

Kategoria: Naleśniki i omlety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić galettes bretonnes - sposób na naleśniki skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków