Jak zrobić Gazpacho

Poradnik dodany przez: kotlet_tv 07 Oct, 2009 - Zupy
56135 4.56

Gazpacho to pyszne danie wywodzące się z kuchni hiszpańskiej. Schłodzona, warzywna zupa o pięknym kolorze. Gazpacho nie wymaga gotowania - podaje się na zimno, prosto z lodówki. Jest zupą sezonową, docenianą w okresach upalnych.

Składniki:

  • * Składniki na 1 litr zupy:
  • 8 pomidorów czerwonych
  • 1 papryka czerwona
  • trochę ostrej papryczki
  • 1 ogórek
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • Bułka na grzanki

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić Gazpacho przypisano następujące tagi:

kuchnia jedzenie obiad zupa danie zupę chłodnik grzanki gazpacho warzywna hiszpańskie hiszpańska zupy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Gazpacho skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...