Jak zrobić Gnocchi - prawdziwe włoskie kluski

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Pierogi i kluski
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 16.06.2013 / 18:40
  • Odsłony: 13 178
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Do poradnika jak zrobić gnocchi - prawdziwe włoskie kluski przypisano następujące tagi:

Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. Przepisów i odmian gnocchi jest chyba tyle ile jest regionów we Włoszech. Mamy po prostu regionalne wersje tego przepisu m.in. z ziemniaków, warzywnych purée, sera, mąki gryczanej. Gnocchi można porównać lekko do polskich kopytek. dodatkami do klusek gnocchi są sosy takie jak do makaronów, czyli np. pomodoro, funghi, pesto. Jedna z wersji gnocchi jest znana ze swojej zielonej barwy, przygotowywana ze szpinakiem i ricottą, zwana w Toskanii strozzapreti lub w regionie Trydent-Górna Adyga strangolapreti.

  • SKŁADNIKI

  • 2 ziemniaki
  • 250 g mąki pszennej
  • 1 jajko

Kategoria: Pierogi i kluski

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić Gnocchi - prawdziwe włoskie kluski skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków