Jak zrobić grillowaną kaszkę kukurydzianę z błękitnym serem

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Potrawy z grilla
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 07.09.2013 / 10:24
  • Odsłony: 8 612
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

BestRecipes

Do poradnika jak zrobić grillowaną kaszkę kukurydzianę z błękitnym serem przypisano następujące tagi:

Grillowana kaszka kukurydziana ... tak, na pewno prawie wszyscy z was zastanawiają się czy to czasem nie jest błąd w tytule. Ale nie, kaszka kukurydziana to naprawdę dobry materiał i pomysł na grilla. Można wykorzystać jako przekąskę na ciepło i jako danie które zaskoczy wszystkich. Tym bardziej, że drobna kaszka kukurydziana nazywa się polenta więc jeżeli użyjesz tej nazwy to już w ogóle nikt nie będzie wiedział o co chodzi. I to jest właśnie zaskoczenie i pomysł na zaskakujące danie z grilla

Goście będą się zastanawiać co to jest polenta i jakim cudem można wrzucić na grilla kaszkę kukurydzianą. Przy klasycznych potrawach z grilla takie coś będzie niesamowitym szokiem i zaskoczeniem. I już nawet nie trzeba wspominać o bardzo ciekawym smaku jaki ma polenta z błękitnym serem. A warto spróbować bo na pewno nie jedliście czegoś takiego i nawet w restauracjach ciężko zamówić taka pozycję. 

Podsumowując: Polenta, czyli drobna kaszka kukurydziana to totalnie zaskakujące danie na grilla.

  • SKŁADNIKI

  • 1 szklanka drobnej kaszki kukurydzianej (polenty)
  • sól do smaku
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 150 g błękitnego sera

Kategoria: Potrawy z grilla

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić grillowaną kaszkę kukurydzianę z błękitnym serem skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków