Jak zrobić gulasz po polsku

Poradnik dodany przez: Knorr 03 Nov, 2009 - Wieprzowina
108817 3

Gulasz po polsku to popularne danie, które można zrobić na wiele sposobów. Jednak żaden gulasz nie obejdzie się bez dobrego mięsa np. karkówki, którą należy pokroić w grubą kostkę. Gulasz najlepiej smakuje z ziemniakami lub świeżą bułeczką.

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego np. karkówki
  • 2 średniej wielkości cebule (150 g)
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki mąki
  • 2 mini kostki paprykowe
  • 1 kostka do mięs pieczeniowa KNORR
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarnka pieprzu
  • Tłuszcz roślinny do smażenia

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić gulasz po polsku przypisano następujące tagi:

kostka karkówka mięsne wieprzowina gulasz knorr gulaszowe pieczeniowa karkówki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz po polsku skomentowało 2 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...