Jak zrobić gulasz w garnku rzymskim

Poradnik dodany przez: Topor1789
32825 5

Pyszny i prosty gulasz w garnku rzymskim. Całkiem innym smak niż w przypadku przygotowania tego przepisu w innych naczyniach. Gulasz po rzymsku na karkówce.

Składniki:

  • 3/4 kg karkówki
  • 3/4 kg ziemniaków nie rozpadających się podczas gotowania
  • 3 spore cebule (około 40 dag)
  • główka czosnku
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu
  • 2 czubate łyżki gotowej pasty gulaszowej
  • 1 czubata łyżka słodkiej wędzonej papryki w proszku
  • 1 łyżka oleju z pestek papryki (można pominąć)
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • ewentualnie sól (jeśli lubisz wyraźnie słone potrawy)
  • do dekoracji:
  • kilka papryczek chilli (nadadzą potrawie ostrości i będą ładnie wyglądać)

Do poradnika Jak zrobić gulasz w garnku rzymskim przypisano następujące tagi:

wieprzowina gulasz gulasz wieprzowy gulasz rzymski gulasz karkówka garnek rzymski

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz w garnku rzymskim skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...