Jak zrobić gulasz w garnku rzymskim

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Wieprzowina
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 11.03.2013 / 13:08
  • Odsłony: 19 741
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

Topor1789

Do poradnika jak zrobić gulasz w garnku rzymskim przypisano następujące tagi:

Pyszny i prosty gulasz w garnku rzymskim. Całkiem innym smak niż w przypadku przygotowania tego przepisu w innych naczyniach. Gulasz po rzymsku na karkówce.

  • SKŁADNIKI

  • 3/4 kg karkówki
  • 3/4 kg ziemniaków nie rozpadających się podczas gotowania
  • 3 spore cebule (około 40 dag)
  • główka czosnku
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu
  • 2 czubate łyżki gotowej pasty gulaszowej
  • 1 czubata łyżka słodkiej wędzonej papryki w proszku
  • 1 łyżka oleju z pestek papryki (można pominąć)
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • ewentualnie sól (jeśli lubisz wyraźnie słone potrawy)
  • do dekoracji:
  • kilka papryczek chilli (nadadzą potrawie ostrości i będą ładnie wyglądać)

Kategoria: Dania mięsne > Wieprzowina

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz w garnku rzymskim skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków