Jak zrobić gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 30.10.2013 / 18:40
  • Odsłony: 28 298
  • Ocena: 4.00
  • Głosy: 2
  •  

Poradnik dodany przez:

okleaya

Do poradnika jak zrobić gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami przypisano następujące tagi:

Żołądki drobiowe nie dla wszystkich brzmią smakowicie i wiele osób omija te podroby szerokim łukiem. Jeżeli też masz takie podejście to przyczyna jest prosta. Zapewne jeszcze nie miałeś okazji spróbować prawdziwie doskonałego dania z żołądkami drobiowymi. Ten przepis na gulasz powinien zmienić Twoje podejście do tych drobiowych podrobów. Oprócz samego dobrego smaku jaki daje to delikatne mięso (tak, wbrew opiniom i stereotypom, żołądki drobiowe to iście delikatne mięso a nie twarde i żylaste kąski), to jeszcze takie danie wychodzi naprawdę tanio. To przepis dla studenta, to przepis dla każdego kto chciałby zjeść tanie danie ale jednocześnie aby to było coś dobrego. Takie tanie przepisy są mocno poszukiwane i warto się zaprzyjaźnić z żołądkami drobiowymi. Ale zdaję sobie też sprawę, że są osoby, które mimo zapewnień i tak tego nie spróbują. To zrozumiała reakcja i dlatego na siłę nie ma co nikogo namawiać i nikogo zmuszać do spróbowania tego przepisu. Gulasz drobiowy na żołądkach jednak warto polecić

 

  • SKŁADNIKI

  • 0.5 kg żołądków drobiowych
  • 2 liście laurowe
  • 3 ziela angielskie
  • 5 ziarenek pieprzu
  • 2 cebule
  • 250 g pieczarek
  • olej
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżka mąki

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić gulasz z żołądków drobiowych z pieczarkami skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków