Jak zrobić historyczną potrawę - Kurczak Marengo

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 12.07.2013 / 10:40
  • Odsłony: 10 447
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

uszepti

Do poradnika jak zrobić historyczną potrawę - kurczak marengo przypisano następujące tagi:

Przepis na Kurczaka Marengo. Jest to historyczna potrawa, która została podana Napoleonowi tuż po jego wygranej bitwie nad armią austriacką, właśnie pod Marengo. Przepis na kurczaka marengo znany jest w kilku wersjach a ten poradnik pokazuje jedną z odmian tego przepisu. Przepis na kurczaka marengo to prosta, tania i smaczna potrawa, którą zachęcam wykonać. Przepis na kurczaka w tym wykonaniu pozwala nam wykorzystać jakże smaczne podudzia kurczaka. A jeżeli brakuje Ci pomysłu na kurczaka i w sumie masz dość smażenia nóżek z przyprawami i traktowania tego jako obiad to czas na coś trochę innego. Nie jest to wyjątkowo wyszukany przepis ale pozwala przygotować kurczaka w inny, historyczny sposób. Zobacz przepis na kurczaka marengo i zobacz czy ten przepis Ci się spodoba. Wybierając pieczywo do tego dania nie bierz ciemnego pieczywa bo po prostu nie będzie pasować. Najlepiej sprawdzi się zwykła bagietka. Kurczak marengo jako jeden z pomysłów na przygotowanie nóżek kurczaka

  • SKŁADNIKI

  • 10 kawałków kurczaka (podudzia)
  • olej plus masło do smażenia
  • 2 puszki pomidorów krojonych
  • 100 ml białego wina
  • 2 łyżeczki mieszanych suszonych ziół
  • 30 dag pieczarek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz
  • 40 g masła
  • 2 ząbki czosnku
  • Bagietka lub białe bułki

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić historyczną potrawę - Kurczak Marengo skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków