Jak zrobić hiszpańską kiełbasę chorizo

Poradnik dodany przez: BestRecipes
19589 0

Chorizo to pikantna domowa kiełbasa hiszpańska, którą każdy z was jest w stanie zrobić samodzielnie w domu. Z takich mniej standardowych rzeczy wystarczy wam maszynka do nadziewania kiełbas, lejek i jelita wieprzowe. Natomiast resztę potrzebnych składników do chorizo z łatwością kupicie w każdym sklepie ze spożywką. 

Taka domowa kiełbasa będzie najlepsza w smaku więc koniecznie zobacz jak ją zrobić. Poza tym pewnie słyszeliście już o chorizo. Coraz popularniejsza jest taka kiełbasa i aby nie kupować jej po zawyżonych cenach w sklepach, lepiej jest ją przygotować samodzielnie. 

Chorizo jest pikantną domową wędliną, która najlepiej smakować będzie w różnego rodzaju zapiekankach, zupach i jako dodatek do pizzy. To oczywiście nie wszystkie jej zastosowania, ponieważ w kuchni meksykańskiej jest ona bardzo często używana. Przepis na kiełbasę macie tutaj dokładnie przedstawiony i nie pozostaje nic innego jak zaopatrzyć się w potrzebne materiały i składniki i pędzić do kuchni. 

http://allrecipes.pl/

Składniki:

  • 200 g lekko zmrożonej słoniny
  • 1 kg łopatki wieprzowej
  • 1 łyżeczka czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka chili w płatkach
  • 1 łyżka soli
  • 3 łyżki wędzonej papryki w proszku
  • 5 ząbków czosnku
  • 60 ml białego wytrawnego wina
  • 1 jelito wieprzowe

Do poradnika Jak zrobić hiszpańską kiełbasę chorizo przypisano następujące tagi:

wieprzowina chorizo przepis na kiełbasę domowa kiełbasa domowe wędliny kiełbasa chorizo

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić hiszpańską kiełbasę chorizo skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...