Jak zrobić hiszpańskie danie - Tortilla Chorizo

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Naleśniki i omlety
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 04.03.2012 / 18:17
  • Odsłony: 19 415
  • Ocena: 4.75
  • Głosy: 4
  •  

Poradnik dodany przez:

alf500

Do poradnika jak zrobić hiszpańskie danie - tortilla chorizo przypisano następujące tagi:

Tortilla Espanola to popularny sposób przygotowania tortilli w Hiszpanii. Można ją jeść na gorąco i na zimno. Można z niej zrobić też np. koreczki i kanapki. Główne jej składniki to jajka i ziemniaki oraz to, na co mamy ochotę. Dziś zrobiliśmy ją z chorizo. W Hiszpanii mówi się, że rodzajów i sposobów przygotowania tortilli jest tyle, ile kucharzy…

  • SKŁADNIKI

  • 12 wiejskich jajek
  • 400 g ziemniaków
  • 150g cebuli
  • 200 g chorizo czyli hiszpańskiej kiełbasy paprykowej
  • (ale można też użyć polskiej)
  • szczypta posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
  • 150 g sera żółtego do dekoracji

Kategoria: Naleśniki i omlety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić hiszpańskie danie - Tortilla Chorizo skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków