Jak zrobić hiszpańskie danie - Tortilla Chorizo

Poradnik dodany przez: alf500
20575 4.75

Tortilla Espanola to popularny sposób przygotowania tortilli w Hiszpanii. Można ją jeść na gorąco i na zimno. Można z niej zrobić też np. koreczki i kanapki. Główne jej składniki to jajka i ziemniaki oraz to, na co mamy ochotę. Dziś zrobiliśmy ją z chorizo. W Hiszpanii mówi się, że rodzajów i sposobów przygotowania tortilli jest tyle, ile kucharzy…

Składniki:

  • 12 wiejskich jajek
  • 400 g ziemniaków
  • 150g cebuli
  • 200 g chorizo czyli hiszpańskiej kiełbasy paprykowej
  • (ale można też użyć polskiej)
  • szczypta posiekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek
  • 150 g sera żółtego do dekoracji

Do poradnika Jak zrobić hiszpańskie danie - Tortilla Chorizo przypisano następujące tagi:

kuchnia jajka omlet danie tortilla jajek hiszpańskie hiszpańska chorizo naleśniki i omlety

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić hiszpańskie danie - Tortilla Chorizo skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...