Jak zrobić hreczniaki

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ryż i makarony
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 09.06.2013 / 14:32
  • Odsłony: 17 312
  • Ocena: 4.50
  • Głosy: 2
  •  

Poradnik dodany przez:

Mokko71

Hreczniaki to kotlety z kaszy gryczanej. To całkiem coś nowego, czego większość z was na pewno jeszcze nie jadła. To staropolski przysmak kuchni kresów wschodnich. Istnieją dwa rodzaje przepisów na hreczniaki. W jednym z nich mieszamy kaszę z twarogiem a w drugim przepisie mieszamy z mięsem wieprzowym. Film jest z bloga kulinarnego maxsfoodfactory.blogspot.com

  • SKŁADNIKI

  • 300g kaszy gryczanej
  • 500g twarogu
  • 2 jaja
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • tarta bułka
  • kostka bulionu warzywnego
  • tabasco
  • pieprz
  • sól
  • olej do smażenia

Kategoria: Ryż i makarony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić hreczniaki skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków