Jak zrobić jabłecznik z papierówek

Poradnik dodany przez: ugotowana
2461 0

Jabłka są nieodłącznym elementem polskiej kuchni. Stanowią one składnik wielu przepisów, wśród których dominującą rolę stanowią różnego rodzaju desery i przetwory. Wszelkiego rodzaju ciasta i torty, które powstają na ich bazie mają w sobie zawsze dużo słodyczy połączonej z kwaśnym smakiem niektórych popularniejszych odmian. W tym wypadku na filmiku zaprezentowany zostaje przepis na papierówki.
Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od spodu, kierujące się krokami przedstawionymi na wideo. Jest to prosty przepis, dlatego też można go szybko wykonać domowe wypieki i cieszyć się efektami już po kilkunastu minutach. Kiedy nasz spód zapieka się w piekarniku, przygotowujemy papierówki, które oprószamy przyprawami i polewamy sokiem z cytryny. Mieszamy i równomiernie rozkładamy na spodzie, a całość pokrywamy resztką kruszonki, jaką przygotowaliśmy na początku filmiku.
Nasze ciasto z jabłek będzie miało nieco kwaskowy smak, jednak słodkość samych papierówek balansuje tę nutkę, dlatego też nie musimy się obawiać, że będziemy mieli zbyt kwaśne lub słodkie domowe wypieki.
Warto też pamiętać, że późną wiosną, latem i wczesną jesienią jabłka przepisy najlepiej nadają się do przygotowywania deserów, które pokochają wszyscy członkowie rodziny. Należy do nich także klasyczny i lubiany przez miliony jabłecznik, który przyrządzić można na różnorodne sposoby, a jeden z nich poznać możemy na powyższym filmiku. Przy każdym kroku dodatkowo podana jest lista składników wraz z proporcjami, jakich należy użyć, żeby uzyskać wyrazisty, słodko-kwaśny smak naszego pysznego ciasta. Takie właśnie ciasto z jabłek stanowi podstawę każdej rodzinnej uroczystości w Polsce od wielu lat.

Do poradnika Jak zrobić jabłecznik z papierówek przypisano następujące tagi:

jabłecznik ciasta i torty domowe wypieki jabłka przepisy ciasto z jabłek papierówki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić jabłecznik z papierówek skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...