Twoja przeglądarka nie obsługuje Adobe Flash Player
Zainstaluj go tutaj:

Jak zrobić jagnięcinę - soczysta i chrupiąca

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Inne
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 03.12.2017 / 20:00
  • Odsłony: 277
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

Dama090

Do poradnika jak zrobić jagnięcinę - soczysta i chrupiąca przypisano następujące tagi:

Jeżeli nadal do głowy nie przychodzi nam żaden pomysł na obiad, warto rozważyć zaprezentowaną na filmiku propozycję. Rodzina z pewnością doceni, kiedy w ich jadłospisie pojawi sięekskluzywne danie, przyrządzone we właściwy sposób.
Polska kuchnia tradycyjna obfituje w dania z jagnięciny. Każdy pomysł na obiad wykorzystujący dawne przepisy czerpie z jej dobrodziejstw. Jest także zdrowa i delikatna, w przeciwieństwie do wielu popularnych dzisiaj mięs. Ma również specyficzny smak i aromat, którego nie sposób pomylić z żadnym innym. Wszystko to sprawia, że jest najczęstszym daniem na biesiadnych stołach.
Na początek przygotowano listę składników wraz z koniecznymi proporcjami. Najpierw wsypujemy przyprawy do moździerza i ucieramy je. Kiedy dobrze się połączą, stopniowo dodajemy oliwę, tworząc aromatyczną marynatę. Następnie nacieramy nią mięso pieczone, aby było przyprawione z każdej strony. Na koniec wkładamy do piekarnika wg wytycznych znajdujących się na filmiku.
Jagnięcina należy do tego rodzaju mięs, które niegdyś często gościło na polskich stołach, wypełniając szlacheckie jadłospisy. Dzisiaj tradycje te zanikają ze względu na dużo większą dostępność innych rodzajów mięs oraz wysoką cenę. Czasami jednak warto sięgnąć go korzeni i przyrządzić wystawny obiad, którym będzie się zajadała cała rodzina.
Jak każde mięso również jagnięcina potrzebuje odpowiedniej mieszanki przypraw, aby wydobyć pełnię jej smaku. W filmiku zaprezentowano pełną listę koniecznych ziół, dzięki którym przyrządzimy smaczne i ekskluzywne dania na dowolną okazję – uroczystości rodzinne, bądź też przyjęcia czy bankiety.

Kategoria: Dania mięsne > Inne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić jagnięcinę - soczysta i chrupiąca skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków