Jak zrobić jajka faszerowane na 3 sposoby

Poradnik dodany przez: BestRecipes 07 Aug, 2013 - Ser i nabiał
20130 0

Jajka faszerowane to nie jest tylko pomysł na jeden z przepisów na Wielkanoc. W końcu faszerowane jajka zawsze możemy przygotować na śniadanie, kolację lub jako dodatek do dań z grilla. Poza tym, jajka faszerowane są niemalże obowiązkiem na każdej imprezie na której oprócz alkoholu mamy zamiast postawić coś więcej. A takim jajeczkiem zagryza się świetnie praktycznie każdy alkohol. W tym poradniku aż 3 przepisy na farsz do jajek. W pierwszym przepisie bardzo proste jajka z majonezem i gorczycą, następnie przejdziemy do przepisy zajmującego nieco więcej czasu, czyli do znanych i osławionych jajek faszerowanych pieczarkami i cebula aby na koniec zapoznać się z wyjątkowym przepisem na jajka z curry. Który farsz wybierzecie to zależy od was. Znając smak jaki mają jajka faszerowane z pieczarkami warto spróbować jajek z curry. A jeżeli w ogóle chcesz wydać prawdziwą ucztę np. na większa imprezę, to wykorzystaj trzy sposoby na raz. I pamiętaj, że jajka faszerowane to nie tylko dania na Wielkanoc

Składniki:

  • 1. Jajka z majonezem i gorczycą:
  • 6 jajek
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1/2 łyżeczki gorczycy w proszku
  • 2. Jajka z pieczarkami i cebulą
  • 4 jajka
  • 1 cebula drobno posiekana
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 150 g pieczarek drobno posiekanych
  • 1/4 łyżeczki kuminu lub curry
  • 2 łyżki majonezu
  • 3. Jajka z curry:
  • 8 jajek na twardo
  • 1
  • 5 łyżki creme fraiche
  • 1
  • 5 łyżki majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka papryki w proszku
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżeczka mielonej gorczycy
  • kilka kropel sosu Worcestershire
  • sól

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić jajka faszerowane na 3 sposoby skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...