Dziś mam wielką przyjemność zaproponować Wam dość nietypowy przepis, a mianowicie jajka po szkocku, czyli bardzo ciekawy smakołyk z wysp brytyjskich. Przygotowanie tego przepisu jest w miarę proste, więc warto poświecić trochę czasu i trudu, gdyż smak takich jajek jest bardzo niezwykły. Oczywiście nie są to same jajka, tylko jest to danie danie mięsne. Jajka, których użyjemy też nie pochodzą od zwykłej kury, lecz trzeba się zaopatrzyć w jajka przepiórcze. Jajka w wersji szkockiej to jajka w mięsnym klopsie, usmażone na patelni. Przepis na jajka, które dzisiaj podamy, jest bardzo uniwersalny, gdyż takie jajka można podać za równo na ciepło jak i na zimno. Można również zaserwować do nich sos chrzanowy lub czosnkowy. W obu przypadkach smakują znakomicie. Jajka w wersji szkockiej polecam serwować na wszelkich imprezach, ponieważ z doświadczenia wiem, że to danie zawsze się sprawdza. Jest to takie danie specjalne, które bez problemu możemy przygotować na co dzień. Koniecznie wypróbujcie ten przepis w domu.