Jak zrobić jajka po szwedzku

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Ser i nabiał
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 21.01.2018 / 11:00
  • Odsłony: 1 939
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kejsza

Do poradnika jak zrobić jajka po szwedzku przypisano następujące tagi:

Szukasz ciekawych pomysłów na przepisy kulinarne, które wykorzystują ser i nabiał? Przygotowujesz swoje menu na dania wielkanocne?Zastanawiasz się, jak niebanalnie przyrządzić jaja wielkanocne, by zaskoczyć wszystkich domowników oraz gości? Świetnie! Obejrzyj filmik z cyklu "Przygody Gabi" i dowiedz się, jak przyrządzić jajka po szwedzku.
Ten prosty w przygotowaniu przepis znaleźć można także pod nazwą jajka po szkocku. I bez względu, którą nazwą będziesz się posługiwał, przepis jest ten sam. Ugotowane na półmiękko, podawane w aromatycznej otulinie z mielonego mięsa z szynki oraz pietruszki, zrobią wrażenie na każdym, kto ich spróbuje! Koniecznie zobacz, jak łatwo możesz wyczarować w swojej kuchni coś niesamowitego z doskonale znanych Ci produktów! Jajka wielkanocne nie muszą być wcale nudne! A te tutaj: ugotowane na półtwardo, z bajecznie rozpływającym się żółtkiem, otoczone aromatycznym mięsem są samodzielnym posiłkiem. Nie tylko daniem wielkanocnym: jest to przepis, który z powodzeniem możemy zastosować na co dzień: na odświętny obiad czy mięsną kolację.
Przygotowanie jest niezwykle proste i każdy, nawet ktoś kto zazwyczaj nie gotuje, da radę wykonać ten przepis bez problemu. Zobacz koniecznie, jak Gabi radzi sobie z tym daniem, byś mógł odtworzyć poszczególne kroki we własnej kuchni.
Pamiętaj, że warto po usmażeniu kul przekroić je przed podaniem, bo dwie połowy pięknie prezentują się na talerzu, odrywając swoje prawdziwe, bogate oblicze. Jajka po szwedzku doskonale smakują podane ze świeżymi warzywami lub pieczywem, ale mogą być także serwowane samodzielnie. Smacznego! 

Kategoria: Ser i nabiał

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić jajka po szwedzku skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków