Jak zrobić jajka w skorupkach na ciepło

Poradnik dodany przez: okleaya
17732 0

Jajka w skorupkach to dla wielu osób przepis, który wydaje się trudny i skomplikowany jak na przystawkę. Ale to tylko pozory. Tak naprawdę ten przepis jest prosty. Taki pomysł na przystawkę nie jest zarezerwowany dla mistrzów kulinarnych podbojów ani dla wyspecjalizowanych szefów kuchni. Najważniejsze to nie stresujcie się przecinaniem jajek w skorupkach. Nie da się ich przeciąć jak od linijki gdyż one i tak zawsze będą trochę pękać. No i pamiętajcie, że przy takich przystawkach z jajek kiedy nałożymy farsz i zrobimy panierkę, to nikt nie zauważy nierówności. 

Przekąski i wyrafinowane przystawki to nie muszą być skomplikowane przepisy dlatego gorąco zachęcam wszystkich do ich przyrządzania i do podawania na imprezach. wiadomo, że jeżeli chodzi o jajka i przystawki z jajek to królują jajka z majonezem i jajka faszerowane. dlatego zrób coś innego i zaskocz wszystkich pomysłem na przystawkę z jajek w skorupkach. Na pewno zrobisz wrażenie podając coś takiego na swojej imprezie w domu lub ogrodzie

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 duży pęczek szczypioru
  • 1 łyżeczka masła
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • bułka tarta

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić jajka w skorupkach na ciepło skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...