Jak zrobić jajko po benedyktyńsku z sosem holenderskim

Poradnik dodany przez: alf500 02 Sep, 2013 - Ser i nabiał
13102 5

Przemek Przemysław Suliński, czyli szef kuchni restauracji La Fiesta pokaże jak zrobić jajko po benedyktyńsku z sosem holenderskim. Ten przepis i to danie to świetny pomysł na śniadanie i dodatkowo jajka po benedyktyńsku to znany przepis z takich programów jak kulinarnych jak Master Chef. Tak, jedną z konkurencji był właśnie przepis na jajko po benedyktyńsku. No i do tego dania także obowiązkowo sos holenderski na który przepis też znajdziecie w tym poradniku. 

Pomysły na śniadanie każdy ma różne ale większość osób podchodzi do tematu bardzo standardowo. Wiecie, kanapki, jajecznica, płatki z mlekiem - tego typu rzeczy. Nie ma co ukrywać, że są one szybkie do zrobienia ale jeśli macie trochę czasu i chcecie zabłysnąć lub po prostu sprawdzić się w kuchni to przepis na jajko po benedyktyńsku będzie dla was dobrym wyborem.

Pamiętajcie też, że tak przygotowane jajka oprócz samego wyglądu mają tez fantastyczny smak. W końcu są podawane w najlepszych restauracjach. Gorąco polecam spróbować takich jajek po benedyktyńsku

Składniki:

  • Jajko w koszulce:
  • - jajko
  • - woda
  • - ocet spirytusowy lub winny
  • - sól
  • Sos holenderski:
  • - żółtko
  • - sól i pieprz
  • - ocet winny lub białe wino
  • - tymianek
  • - masło klarowane

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić jajko po benedyktyńsku z sosem holenderskim skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...