Jak zrobić japońską sałatkę ziemniaczaną

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Sałatki i surówki
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 15.07.2018 / 17:00
  • Odsłony: 1 180
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kejsza

Do poradnika jak zrobić japońską sałatkę ziemniaczaną przypisano następujące tagi:

ZKuchnia azjatycka jest obecnie bardzo modna. Warto zwrócić uwagę, że jest lekkostrawna, a także bardzo zdrowa. Co ciekawe potrawy z kuchni azjatyckiej nie są wcale trudne w przygotowaniu. Zatem jeżeli zastanawiasz się co na obiad, to już nie musisz, gdyż ciekawym pomysłem jest sałatka ziemniaczanaSałatki i surówki należy jeść codziennie. Te z kuchni azjatyckiej łatwo przygotować i są gotowe już w kilka minut. Warto wykonać japońską sałatkę. Na samym początku należy ugotować ziemniaki i marchewkę. Do ubitych ziemniaków dodajemy ocet ryżowy i marchewkę. Następnie dodajemy jajko pokrojone w kostkę i szynkę. Całość dokładnie mieszamy, tutaj warto użyć łyżki do sałatek. Pozostaje jeszcze dodać cebulkę dymkę i ogórka. Oczywiście można jeszcze ją doprawić mieszanką azjatycką, bądź po prostu solą i pieprzem. Na samym końcu dodajemy specjalny majonez z Japonii. Japonia słynie z wielu potraw, to nie tylko sushi, warto więc je wypróbować, gdyż gotowanie może być przyjemnością. Takie potrawy nie są też kaloryczne, zatem są idealne dla osób na diecie. Są także bogate w wiele witamin i składników odżywczych. Można też zaprosić znajomych i przygotować taką sałatkę ziemniaczaną, która nie jest pospolita i zasmakuje wszystkim. Wyróżnia się intensywnym smakiem, ale również naprawdę pięknie pachnie. Warto jednak pamiętać w trakcie przygotowywania o jednej istotnej rzeczy, otóż warzywa takie jak marchewki i ziemniaki nie mogą być rozgotowane. Ważne, aby też odsączyć ogórki z soku. Dzięki temu trikowi sałatka będzie również świetnie wyglądać i bardzo estetycznie. Zatem nie ma na co czekać i należy ją po prostu przygotować.

  • SKŁADNIKI

  • 5 dużych ugotowanych ziemniaków
  • 1 ugotowana marchewka
  • 1 średni ogórek szklarniowy
  • 2 jaja ugotowane na twardo
  • 1/2 łyżeczki octu ryżowego
  • 6 łyżek majonezu japońskiego
  • 4 plasterki szynki konserwowej
  • pęczek dymki
  • sól i pieprz do smaku

Kategoria: Sałatki i surówki

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić japońską sałatkę ziemniaczaną skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków