Jak zrobić japońskie szaszłyki z kurczaka

Poradnik dodany przez: TaaakiPrzepis
12547 0

Yakitori to potrawa z kilkusetletnią tradycją, pochodząca z Japonii. Jest to szaszłyk drobiowy którego możemy przygotować na patelni i na grillu. Smażenie nie trwa długo, więc jest to pomysł na szybkie danie

Składniki:

  • 3 udka z kurczaka pokrojone wraz ze skórą na większą kostkę
  • 1 por pokrojony w kwadratowe płatki
  • 120 ml - japoński sos sojowy
  • 4 łyżki cukru
  • 25 ml białego wytrawnego wina
  • 4 łyżki olej roślinnego

Do poradnika Jak zrobić japońskie szaszłyki z kurczaka przypisano następujące tagi:

kurczaka kurczak drób szaszłyki yakitori szaszłyki drobiowe udka z kurczaka

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić japońskie szaszłyki z kurczaka skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...