Chrupiąca kaczka po chińsku, czy "podróbka" chińskiego dania na wynos z domieszką angielskiej kuchni. Będzie to kaczka w naleśnikach z sosem śliwkowym. Kaczkę należy opłukać i gotować około godzinę na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Potem należy oddzielić mięso od kości i skóry. Samo mięso wrzucamy na patelnię: Jeżeli mięso jest nadal tłuste smażymy od razu, jeśli tłuszcz wytopił się doskonale należy podlać patelnię odrobiną oliwy z oliwek. Kaczkę smażymy na chrupko z odrobiną przyprawy chińskiej. Jeżeli przygotowujemy ją z naleśnikami, to podgrzewamy je wcześniej, jeżeli z plackami ryżowymi, to moczymy je w wodzie. Ciepłą kaczkę układamy na płatkach, dodajmy kilka pasków pory i polewamy sosem, zawijamy jak gołąbki, podajemy na ciepło.