Jak zrobić kaczkę po chińsku

Poradnik dodany przez: Jolantani
106836 4

Chrupiąca kaczka po chińsku, czy "podróbka" chińskiego dania na wynos z domieszką angielskiej kuchni. Będzie to kaczka w naleśnikach z sosem śliwkowym. Kaczkę należy opłukać i gotować około godzinę na małym ogniu, aż wytopi się tłuszcz. Potem należy oddzielić mięso od kości i skóry. Samo mięso wrzucamy na patelnię: Jeżeli mięso jest nadal tłuste smażymy od razu, jeśli tłuszcz wytopił się doskonale należy podlać patelnię odrobiną oliwy z oliwek. Kaczkę smażymy na chrupko z odrobiną przyprawy chińskiej. Jeżeli przygotowujemy ją z naleśnikami, to podgrzewamy je wcześniej, jeżeli z plackami ryżowymi, to moczymy je w wodzie. Ciepłą kaczkę układamy na płatkach, dodajmy kilka pasków pory i polewamy sosem, zawijamy jak gołąbki, podajemy na ciepło.

Składniki:

  • Mięso z kaczki
  • Sos sojowy
  • Przyprawa do potraw chińskich
  • Por
  • Papier ryżowy lub naleśniki ryżowe
  • Sos śliwkowy lub sos do kaczki

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kaczkę po chińsku przypisano następujące tagi:

kuchnia chinska mięso kaczka drób naleśniki smażone ryżowe chińsku zawijane kaczki kaczke

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kaczkę po chińsku skomentowało 3 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...