Jak zrobić kaczkę w pomarańczach z dodatkiem żurawiny

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Drób
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 01.12.2015 / 09:42
  • Odsłony: 5 587
  • Ocena: 5.00
  • Głosy: 1
  •  

Poradnik dodany przez:

Mamasita

Do poradnika jak zrobić kaczkę w pomarańczach z dodatkiem żurawiny przypisano następujące tagi:

Drób, to obok wieprzowiny najpopularniejsze z mięs serwowanych w naszym kraju. Możemy spotkać je na niejednym stole.

Nie ważne, czy to jest wystawny obiad, czy zwyczajna kolacja z rodziną, bądź znajomymi. Kaczka w sosie pomarańczowo - żurawinowym jest wykwintnym daniem, które zasmakuje nawet największej marudzie ;-).

Kaczka w pomarańczach jest fantastyczna i naprawdę polecam jej zrobienie każdemu. Kaczka z żurawiną, która nadaje niesamowitego smaku, to wykwintne danie, które powinno przynajmniej raz znaleźć się na każdym stole. 

Wykwintne dania, które w ten sposób powstają powinny Wam zasmakować. Ich przygotowanie jest wręcz banalne, dlatego też myślę, że prędzej, czy później zabierzecie się za ich wykonanie.

Francuzi podają Canard a l'Orange nawet na Boże Narodzenie.

A teraz zapraszam Was do oglądania i wyciągania lekcji z tej porady. Poczujcie się jak kucharze w najlepszych restauracjach na świecie i przygotujcie coś takiego samemu :).

Muzyka / Music: Easy Lemon by Kevin MacLeod Kamera / Camera: Jacek Madge

Kategoria: Dania mięsne > Drób

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kaczkę w pomarańczach z dodatkiem żurawiny skomentowało 1 osób.

Pozostało 1500 znaków