Jak zrobić kalmary duszone w winie

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Owoce morza
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 28.07.2013 / 08:00
  • Odsłony: 12 330
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

okleaya

Co by tu dzisiaj przyrządzić ciekawego i niestandardowego? Może kalmary? W końcu owoce morza nie są u nas bardzo popularne i zawsze taki obiad z ich użyciem będzie wyjątkowy. A skoro kalmary mrożone można kupić nawet w Biedronce, to z owoców morza padło właśnie na kalmary. Przepis da nam w efekcie zaskakująco miękkie i delikatne mięso i nie będziemy musieli się bać, że ten przepis na kalmary nas pogrąży. Co prawda warto znać się trochę na kuchni ale tutaj każdy kto w niej bywa sobie poradzi. Ale jeżeli nie wiesz jak zrobić jajecznicę, to poszukaj dla siebie innego przepisu, niekoniecznie na kalmary. Przepisy dotyczące tych owoców morza wykorzystują zarówno kalmary świeże jak i kalmary mrożone. Oczywiście w tym przypadku mówimy już o gotowych krążkach kalmarów a nie całych kalmarów. Podsumowując: Jeśli szukasz czegoś nowego np. na obiad lub kolację, to zobacz jak przyrządzić kalmary w winie. Na pewno nie będziesz zawiedziony, szczególnie, jeśli lubisz owoce morza.

  • SKŁADNIKI

  • 0.5 kg kalmarów
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 25 dag pieczarek
  • 6 cebulek szalotek
  • 3 ząbki czosnku
  • 1.5 szk. wina białego
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki tymianku
  • 1 łyżeczka mąki
  • sól i pieprz

Kategoria: Ryby i owoce morza > Owoce morza

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kalmary duszone w winie skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków