Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy

Poradnik dodany przez: Mceno00 01 Oct, 2013 - Inne
17708 4.5

Kandyzowane owoce są świetne nie tylko jako dodatek do ciast i deserów ale także jako słodkie przekąski. Skórka pomarańczowa jest bardzo aromatyczna i nie skleja się w grudki. No i można ją naprawdę długo przechowywać. Takie dodatki lubimy w ciastach i tortach i wiele osób nawet nie zdaje sobie sprawy, że kandyzowanie owoców można przeprowadzić u siebie w domu. No i nie chodzi tutaj tylko o kandyzowana skórkę pomarańczy

Takie dodatki przydadzą się każdemu kto lubi tworzyć i gotować w domu i kto rzadko korzysta z "gotowców", czyli ciast i deserów z piekarni i ze sklepów. Jeżeli pieczenie ciast i tortów to Twoja pasja to możesz zamienić kandyzowaną skórkę pomarańczy kupowaną w sklepie na własny wyrób. 

Zobacz jakie to proste a potem zrób to sam i spróbuj smaku takiej skórki pomarańczowej po kandyzowaniu. Nie mówię, że smak jest dużo lepszy niż ten sklepowy ale jest wyczuwalna różnica. Trzeba to sprawdzić samemu. Także zapraszam każdego do tego pomysłu i do wykorzystania skórek pomarańczy w ten sposób

Składniki:

  • Skórki pomarańczy

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy przypisano następujące tagi:

przepisy kulinarne kandyzowane owoce skórka z pomarańczy skórka pomarańczowa kandyzowanie owoców sposób kandyzowania jak kandyzować

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kandyzowaną skórkę pomarańczy skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...