Polecam spróbować od czasu do czasu tradycyjnych obiadów i tradycyjnych dań, które przez wiele, wiele lat były podstawowymi potrawami naszych rodziców, dziadków i naszych przodków. Oczywiście potrawy tradycyjne można nieco modyfikować, zachowując przy tym ich oryginalny wydźwięk. Tak jest właśnie w tym przypadku, gdzie do kapusta z boczkiem została nieco podrasowana do bardziej zdrowej wersji (po tej kapuście z boczkiem nie czujemy się ociężale) i dla ładniejszego koloru (złoty kolor powstał dzięki kurkumie).
Młoda kapusta z boczkiem czy też po prostu biała kapusta z boczkiem to określenia praktycznie tego samego dania. Tradycyjny obiad uwierzcie, że będzie sporym zaskoczeniem w dzisiejszych czasach ale tez uważajcie dla kogo go robicie. Dzieciaki raczej nie przepadają za tym danie ale za to faceci .... to dla nich prawdziwa uczta. To jak golonka z piwem i musztardą.
Kapusta z boczkiem poza tym nie jest trudna w przygotowaniu ale za to zajmuje nam czas. No i jest też sporo krojenia.