Jak zrobić kawę po tajlandzku

Poradnik dodany przez: drinkitv10
29783 4.43

Przygotowanie: Kawę rozpuszczam w ok. 400 ml wrzątku. Do szklanki wlewam zimne (nie z lodówki, ale o temperaturze pokojowej) mleko skondensowane - do każdej szklanki około półtora kieliszka, czyli 80 ml. Ostrożnie wlewam kawę - najlepiej wylewać ją sposobem z łyżką, czyli trzymać łyżkę, dotykając nią brzegów szklanki, a na łyżkę lać powoli kawę z garnka z dzióbkiem. Wtedy warstwy się nie zmieszają a kawa będzie wyglądać zjawiskowo.

Składniki:

  • Składniki (na 2 porcje):
  • 160 ml mleka skondensowanego słodzonego z puszki
  • 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • Bita śmietana

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kawę po tajlandzku przypisano następujące tagi:

kawa kawę kawa i herbata bita śmietana po tajlandzku kawa z mlekiem kawa z bitą śmietaną

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kawę po tajlandzku skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...