Jak zrobić ketchup z cukinii

Subskrybuj kategorię
Subskrybuj kategorię:
Sosy
Dodaj do ulubionych
Zgłoś film
  • Data dodania: 05.09.2017 / 15:12
  • Odsłony: 3 085
  • Ocena: 0.00
  • Głosy: 0
  •  

Poradnik dodany przez:

kejsza

Do poradnika jak zrobić ketchup z cukinii przypisano następujące tagi:

Chciałabyś/ chciałabyś spróbować czegoś nowego? Co powiesz na domowy ketchup z cukinii? Ten pomysł może się okazać świetnym dodatkiem do twoich dań, a na dodatek może zrobić go całkowicie sama/ sam. Poniżej zaraz powiemy Ci jak to zrobić ten sos!!
Do przygotowania naszego przetworu z cukinii będą nam potrzebne następujące produkty:
- półtorej kilo cukinii,
- pół kilo cebuli,
- garść soli,
- trzysta gram cukru, 
- ostra papryka,
- słodka papryka,
- dwa koncentraty pomidorowe,
- pół szklanki octu 6%.
Jeśli zgromadziłaś/ - łeś już wszystkie składniki to możemy przejść do przygotowania naszego przepisu z cukinii jako podstawy sosu.
Na samym początku weź miskę i zetrzyj do niej na tarce z grubymi oczkami przygotowane półtorej kilo cukinii. Następnie obierz i zetrzyj na tych samych oczkach pół kilo cebuli. Nasze warzywa wymieszaj z garścią soli. Gdy już to zrobisz to odstaw całość aby warzywa puściły soki.
Po kilku godzinach dodaj do nich trzysta gram cukru i gotuj całość przez dwadzieścia minut. Gdy już to zrobisz to dodaj po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki. Następnym krokiem będzie dodanie dwóch koncentratów pomidorowych oraz połowy szklanki octu ( 6%).
Gotuj wszystko razem przez kolejne dwadzieścia minut i zblenduj blenderem.
Nasz gorący, pyszny ketchup możesz już przelać do słoików. Następnym krokiem będzie odstawienie słoików z naszym ketchupem z cukinii. Pamiętaj o tym aby odstawić je do góry dnem. Nasz pyszny ketchup z cukinii jest już gotowy do spożycia. Możesz zrobić to od razu bądź odstawić do swojej spiżarki na inne dni gdy okaże się przydatny. Życzymy smacznego i tworzenia wielu ciekawych przepisów z naszym ketchupem z cukinii!

Kategoria: Sosy

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić ketchup z cukinii skomentowało 0 osób.

Pozostało 1500 znaków