Jak zrobić kiszoną kapustę w beczce dębowej

Poradnik dodany przez: malinowynos_pl 02 Nov, 2015 - Warzywa i owoce
7511 0

Warzywa i owoce to rzeczy bez których nie możemy się obejść w naszej kuchni. Możemy stworzyć z nich wiele ciekawych rzeczy. Nie tylko obiady, ale i także desery, czy też innego rodzaju potrawy, jak chociażby przystawki.

Jednym z elementów, który jest bezpośrednio kojarzony z Polskim jadłem, jest kiszona kapusta. Wiele osób nie wyobraża sobie stołu bez właśnie tego elementu.

Kiszenie kapusty, to tradycja wedle, której żyły jeszcze nasze babcie i prababcie. Podobno, kiedyś kiszenie kapusty musiało się odbywać przed wszystkimi świętymi, ponieważ jeśli robiło się ją później, po dacie 1 listopada, to kapusta miała zupełnie inny smak, a także inny zapach.

Beczka dębowa, to świetna rzecz, jeśli chcemy ukisić duuuużą ilość kapusty. Domowa kiszona kapusta, była kiedyś robiona tylko i wyłącznie w beczce dębowej. Przepisy babci, czy też ciotek, zwykle uwzględniały ten element.

A teraz zapraszam do oglądania i komentowania, a także do robienia tego przepisu w swoich domach.

Myślę, że z pewnością nie pożałujecie :).

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kiszoną kapustę w beczce dębowej przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce kiszona kapusta kiszenie kapusty beczka dębowa domowa kiszona kapusta przepisy babci

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kiszoną kapustę w beczce dębowej skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...