Jak zrobić kiszone cytryny ... i po co je robić

Poradnik dodany przez: jushyreny
5542 0

Cześć! Dziś przygotowaliśmy dla Was kolejny dziwny i nietypowy przepis. Aż trudno uwierzyć, ale będą to... Kiszone cytryny!

Gdy pierwszy raz usłyszałam o tym dziwnym pomyśle aby ukisić tego popularnego cytrusa, to oczywiście do razu chciałam go wypróbować. Z drugiej jednak strony trochę mnie ten pomysł dziwił i wydawał się troszkę bez sensu! Po co kisić cytrynę? Przecież sama w sobie jest wystarczająco kwaśna! Słuchajcie! Ukiszona cytryna ma niesamowity cytrynowy smak! Mega skoncentrowany smak cytrynowy - naprawdę. Wystarcz odrobina takie skórki aby przyprawić jakieś danie! Kiszone cytryny robi się bardzo prosto. Potrzebne są cytryny (najlepiej takie niewoskowane i nie pryskane żadnymi konserwantami itp). Poza całymi cytrynami są potrzebne także cytryny z których wyciśniecie sok, potrzebne jest sporo soku. trzecim składnikiem niezbędnym jest sól. I to właściwie tyle, nie potrzeba nic więcej aby uzyskać najlepszy na świecie cytrynowy, naturalny aromat. Wykorzystuje się skórkę z takich kiszonych cytryn, można ją dodawać do kurczaka, świetnie też sprawdza się jako dodatek do ciast! Taka kiszona skórka w smaku jest słona, ale mimo to nadaje ciastom ganiany cytrynowy aromat!

Dziwny przepis kulinarny? Może i tak, ale żyje się tylko raz, a ten kto nie spróbuje ten trąba! Tym bardziej, że głównym jego składnikiem jest cytryna. Właściwości tego popularnego cytrusa są znane od lat i jak pewnie sami wiecie jest to samo zdrowie, oraz oczywiście cudowny, kwaśny smak. Spróbujcie sami! I do zobaczenia w kolejnych filmikach na naszym kanale. Trzymajcie się i powodzenia przy produkcji cytryny.

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kiszone cytryny ... i po co je robić przypisano następujące tagi:

warzywa i owoce kiszona cytryna nietypowe przepisy cytryna właściwości dziwne przepisy kulinarne

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kiszone cytryny ... i po co je robić skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...