Jak zrobić kolorowe lamingtony

Poradnik dodany przez: kotlet_tv
63260 4.89

Delikatne biszkoptowe ciastka nasączone galaretką i obtoczone nieprzyzwoicie w dużej ilości wiórków kokosowych. Ślicznie prezentują się na stole, a podpatrzyłam je u Beaty, która bardzo dawno temu proponowała je w 18 wydaniu "Weekendowej Piekarni". Moje kolorowe lamingtony przełożyłam serkiem mascarpone, to bardzo dobre połączenie z biszkoptem, galaretką i wiórkami. Ciastka są delikatne, słodziutkie, ale nie mdlące, raczej… galaretkowe z posmakiem kokosa i miękkim biszkoptem.

Składniki:

  • * Biszkopt:
  • 1 szklanka mąki (nawet niepełna)
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki wody
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • * Plus:
  • 2 galaretki
  • Wiórki kokosowe (ok 80 g)
  • 150 g mascarpone

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kolorowe lamingtony przypisano następujące tagi:

deser jedzenie ciasteczka ciasto galaretka ciastka biszkopt kokosowe wiórki lamningtony

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kolorowe lamingtony skomentowało 10 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...