Jak zrobić kotleta de volaille

Poradnik dodany przez: alf500 07 Sep, 2013 - Drób
12992 0

W tym poradniku szef kuchni La Fiesta, Przemek Przemysław Suliński zaprezentuje klasyczny przepis na kotlet de volaille. Jest to bardzo ciekawy pomysł na obiad, który pokazuje, że znane i lubiane piersi z kurczaka można przygotować w bardzo elegancki sposób. Poza tym, każdy zna devolaya z restauracji i z przyjęć weselnych, gdzie jest to bardzo popularna pozycja. Ale jednocześnie mało kto potrafi przygotować i zrobić dobrego devolaya. 

Ten poradnik dokładnie pokaże wam co trzeba zrobić i jak zawijać piersi z kurczaka aby otrzymać tradycyjnego kotleta de vollaile. Takie zawijane kotlety świetnie smakują, czego nie trzeba udowadniać i dlatego godne są polecenia. W tygodniu kiedy nie mamy za bardzo czasu na wykwinty obiad może być ciężko je przygotować ale przecież mamy weekendy, święta i inne dni wolne. Dlatego jeżeli szukasz pomysłu na piersi z kurczaka to zatrzymaj się na tym poradniku, zobacz jak to wygląda i idąc tymi samymi krokami co szef kuchni zrób sam przepis na dewolaja. Powodzenia i smacznego

Składniki:

  • pierś z kurczaka
  • sól i pieprz
  • Farsz:
  • pół kostki masła
  • koperek
  • sól i pieprz
  • Panierka:
  • mąka
  • jajko
  • bułka tarta

Film znajduje się w:

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kotleta de volaille skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...