Jak zrobić kotlety jagnięce w parmezanowej panierce

Poradnik dodany przez: riotsy 27 May, 2015 - Inne
6660 0

Witajcie!

Dzisiaj chciałbym Wam przedstawić świetny pomysł na obiad, na wystawny obiad. Będą to kotlety jagnięce w parmezanowej panierce.

Przepyszne kotleciki jagnięce z kością w parmezanowej panierce podane ze szpinakiem i ziemniakami. Danie to wspaniale pasuje na romantyczną kolację jak i na obiad wśród przyjaciół.

Takie kotleciki jagnięce będą idealnym obiadem na niedzielę, który zjemy w gronie najbliższych.

Do przyrządzenia naszych pysznych koltecików jagnięcych będziemy potrzebowali:

- 4 kotlety jagnięce z kością,
- 2 łyżeczki parmezanu tartego,
- 8 ml śmietanki 18%,
- 2 łyżeczki bułki tartej,
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
- 4 łyżki oliwy z oliwek,
- 200g szpinaku,
- jedną gałązkę rozmarynu,
- czosnek,
- czosnek,
- sól,
- pieprz,

+ ziemniaczki, oczywiście można je zastąpić czymś innym

Mam nadzieję, że mój pomysł na obiad przypadnie Wam do gustu. Zachęcam Was do zrobienia tych pysznych kotlecików z jagnięciny we własnej kuchni!

Smacznego i do zobaczenia!

 

Muzyka do filmiku:

Wild Shores - Cabalista

Josh Woodward "Inertia - Instrumental"

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kotlety jagnięce w parmezanowej panierce przypisano następujące tagi:

pomysł na obiad wystawny obiad obiad na niedzielę kotlety jagnięce kotlety z jagnięciny

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kotlety jagnięce w parmezanowej panierce skomentowało 0 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...