Jak zrobić kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową kołderką

Poradnik dodany przez: SkutecznieTv 30 Jan, 2011 - Wieprzowina
78089 4.83

Soczyste i apetycznie przyrumienione plastry mięsa pod grubą czapą z pieczarek i stopionego, gorącego żółtego sera... Wspaniała alternatywa dla tradycyjnego kotleta schabowego - dobrze doprawione mięso skrywa się nie pod klasyczną panierką, lecz pod mięciutką i grubą pieczarkową kołdrą:) Na to ciągnący się, również miękki i absolutnie nie-spieczony ser... mmmm, przepyszne. Ja uwielbiam je z ryżem, ale równie często podaję je po prostu z samą tylko surówką i też jest dobrze:)

Składniki:

  • * schab (ja wzięłam 300 g na 3 kotlety)
  • * przyprawa do gyrosa
  • * 1/2 sporej cebuli
  • * 250 g pieczarek
  • * niewielka tłuszczu do podsmażenia
  • * 100 g żółtego sera (może być mniej - ilość sera zależy od ilości kotletów oraz od tego ile sera zechcemy wykorzystać;) najlepiej jakiś miękki ale generalnie każdy ser się tu sprawdzi. Także sery typu rokpol czy camembert))

Film znajduje się w:

Do poradnika Jak zrobić kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową kołderką przypisano następujące tagi:

ser schab kotlet schabowy panierka serem kotlety wieprzowina pieczarki zapiekany pieczarkami

Skomentuj poradnik

Poradnik Jak zrobić kotlety schabowe pod pieczarkowo-serową kołderką skomentowało 1 osób.

Awatar użytkownika
Pozostało 1500 znaków

Komentarze

Ładuję komentarze...